Kuala Lumpur bezoeken

De meeste mensen die Kuala Lumpur bezoeken die doen dat omdat ze op reis zijn naar elders. Dat kan een rondreis zijn door Maleisië, een ontspannen vakantie in de Langkawi archipel of op doorreis naar een bestemming binnen het Verre Oosten of Oceanië. Sinds het moment dat Malaysia Airlines stopte met de route Amsterdam-Kuala Lumpur is het aantal Nederlanders dat een tussenstop maakt in Kuala Lumpur wel afgenomen. KLM vliegt nog wel via Kuala Lumpur International Airport naar Jakarta in Indonesië. Het percentage passagiers dat uitstapt voor een paar dagen Kuala Lumpur is relatief klein.

Wel zie je dat Kuala Lumpur steeds vaker als een combinatiebestemming gekozen wordt. Mensen doen daarbij twee of meerdere bestemmingen in het Verre Oosten aan. Vooral combinaties met Hong Kong, Singapore, Bangkok en Beijing zijn vrij populair. Velen vinden het te duur om alleen voor Kuala Lumpur heen en terug te reizen. Ook is de reistijd dan relatief lang ten opzichte van het verblijf. Door meerdere bestemmingen met elkaar te combineren is Kuala Lumpur ineens wel erg interessant. Wie enigszins interesse in de Aziatische keuken heeft die behoeft eigenlijk al geen verdere uitleg te krijgen. De 451,9 meter hoge Petronas Twin Towers hebben ook een enorme aantrekkingskracht op toeristen.

De snelste manier om in Kuala Lumpur te geraken is met de trein KLIA Express. Iedere vijftien tot twintig minuten vertrekt er een trein vanaf de KLIA hoofdterminal richting KL Sentral, het centraal station in Kuala Lumpur. De totale rit duurt slechts 28 minuten. Daarna zul je in Kuala Lumpur nog wel een taxi of bus moeten nemen naar je eindbestemming. Let op: er vertrekt een monorail vanaf KL Sentral. Je moet dan echter wel wat trappen en straten trotseren voordat je bij het monorail station bent. Met je bagage is dit geen aanrader. Tickets voor de KLIA Express hoef je niet vooraf te reserveren. Je kunt gewoon aan de balie een enkele reis of retour kopen.Hoeveel dagen heb je nodig in Kuala Lumpur?

Als je de stad echt goed wilt verkennen dan mag je zeker wel een dag of drie tot vier uittrekken voor je bezoek aan Kuala Lumpur. Veel hangt af van in hoeverre je last hebt van de jetlag door het tijdsverschil. Als Kuala Lumpur je eerste (of misschien wel enige) bestemming is na je vertrek uit Europa dan mag je eerst eventjes 6 of 7 uur tijdsverschil overbruggen. De ene persoon gaat daar gemakkelijker mee om dan de andere. Heb je de pech dat je goed last hebt van de jetlag, dan bestaat de kans dat je pas rond het middaguur op gang komt. Dan zit de halve dag er bij wijze van spreken al op. Als je de belangrijkste hoogtepunten van Kuala Lumpur wilt zien en ook nog tijd wilt hebben om de sfeer van de stad op te snuiven dan moet je echt rekenen op een bezoek van tenminste drie dagen. Dat geldt zeker als je ook een bezoek aan de Batu Caves wilt brengen.

Heb je slechts één dag in Kuala Lumpur te besteden? Dan kun je je het beste focussen op het gebied in het centrum van de stad: Petronas Towers, Dataran Malaka, Chinatown en het historische centrum met de typische handelshuizen. Omdat je ook altijd wel wat tijd nodig hebt om van de luchthaven naar de stad en terug te reizen houd je wat minder tijd over om de stad zelf.

Straat in het centrum van Kuala Lumpur

Waar overnachten in Kuala Lumpur?

Kuala Lumpur telt een enorm aantal mogelijkheden om te overnachten. Wie op zoek gaat naar een hotel, hostel of appartement in Kuala Lumpur die zal een enorm aantal resultaten vinden. Waar kies je dan voor? Ongeacht of je nou een ruim budget hebt of juist lowbudget wilt overnachten in Kuala Lumpur: het is altijd handig om enigszins centraal in de stad te verblijven. Dat bespaart je veel reistijd ter plaatse. Het verkeer in Kuala Lumpur kan erg hectisch zijn, waardoor het handig als is als je dit zoveel mogelijk kunt vermijden.

Als je op een kaart van Kuala Lumpur kijkt, bijvoorbeeld in Google Maps of in een reisgids, dan kun je een denkbeeldige lijn trekken vanaf KLCC Park (waar de Petronas Twin Towers staan) naar het ten zuidwesten van het centrum gelegen treinstation van Kuala Lumpur. Eigenlijk ligt tachtig procent van wat je in Kuala Lumpur wilt gaan zien en doen binnen maximaal zo’n vijfhonderd meter van deze lijn. Ook vind je hier voldoende restaurants en winkels. Je zit hier dus altijd goed qua locatie.

Onze persoonlijke favoriet is het Traders Hotel. Dit hotel ligt bijna recht tegenover de Petronas Twin Towers, waardoor je een geweldig uitzicht hebt op dit prachtig stukje architectuur. Mocht je geen kamer geboekt hebben met uitzicht op de Petronas Towers dan kun je altijd nog vanuit de SkyBar op de 33e verdieping genieten van het uitzicht.

Kamer in het Traders Hotel met uitzicht op de Twin Towers

Betaal niet teveel voor je hotel

Wil je niet teveel betalen voor je hotelkamer in Kuala Lumpur, gebruik dan hotelzoekmachine Trivago. Zij zoeken in de bekende en minder bekende hotelboekingssites naar de prijzen en laten je vervolgens de beste kamerprijzen per hotel, hostel, appartement of pension zien. Vervolgens kun je tegen de goedkoopste kamerprijzen direct online boeken. Handiger kan het volgens ons niet. daarom gebruiken wij Trivago tegenwoordig standaard als we naar hotels gaan zoeken.

Bekijk de laagste kamerprijzen in Kuala Lumpur voor jouw reisdata!

Hotel in Kuala Lumpur

Ontdek Kuala Lumpur op de fiets

Een leuke en gezonde manier om Kuala Lumpur te ontdekken is door middel van een fietstour met een lokale gids. Vrijwel dagelijks worden er vanuit een centraal gelegen locatie in Kuala Lumpur fietstochten georganiseerd waarbij je de hele ochtend op pad gaat om de hoogtepunten van de stad te ontdekken. Dat doe je in groepjes van minimaal twee deelnemers plus een Engelstalige gids. Per tien deelnemers wordt er een extra gids ingezet, zodat je nooit met een te grote groep gaat fietsen.

Tijdens de Kuala Lumpur fietstour ga je met de fiets langs highlights zoals de Sultan Abdul Samad Building, China Town, de Petronas Twin Towers, Kampong Bharu en het KL Eko Forrest. Een flesje water voor onderweg en een Maleisische brunch zijn inbegrepen bij de rondleiding op de fiets. Reserveren is verplicht om deel te kunnen nemen. Mocht je door slecht weer of andere omstandigheden willen verzetten of annuleren, dan kan dat gratis.

Meer info over de Kuala Lumpur fietstocht en reserveer direct online!

Baja Bikes fietstocht door Kuala Lumpur